02Čuli ste za tantrički seks? Ne, to nije ono što vam govore da jeste na „tantričkim radionicama“ koje se održavaju po Hrvatskoj i ponekad po Srbiji. Tantrički seks nije samo pojačana strast. On je i to, ali za tantrički seks je potrebno izgubiti svest u Božanskom i zato je to kosmički seks. Hoćete da prizovete Lalitu u telo vaše partnerke kako bi je zadovoljili? Mantra od 16 slogova koja se koristi kao mantra tradicije u Šri Vidji se na zapadu može svesti na mantru Aim Hrim Šrim Klim Sau. To je mantra koja se koristi za to.

Hrim otvara srce za Šrim, lunarnu energiju žudnje Klim, dok je Aim vrhovna Šakti mantra, ono što je za šaiviste Aum, dok Sau oslobadja nektar iz krunske čakre.

04Dakle to je ono što vam je u osnovi potrebno za tantrički seks. Prvo se priziva Ganeša, zatim koristi pročišćenje Kali mantrom Hrim Krim Hum Kali, gde Hrim, opet, otvara srce, Krim preseca blokade energije i razbija energetske čvorove, a Hum širi pranu. Na kraju se koristi Durga mantra za zaštitu.

Seks nije glavna stvar u tantri, on je tehničko sredstvo. U tantri su glavne stvari jantra (crtež) i mantra (reči koje se izgovaraju).

Za pravilno izvodjenje mantre je potrebno, manje više, sledeće:

1) Mantra

2) Riši (onaj koji je napravio mantru)

3) Ćanda (model izgovaranja)

4) Devata (ime božanstva)

5) Bidja (glavni izvor moći)

6) Šakti (ona koja oživljava i pojačava mantru)

7) Kilaka (način otključavanja mantre)

Uz to se dodaju i njase, položaji prstiju na telu kojima se ti delovi energizuju (Riši njasa, Kara njasa i Hridajadi njasa, koji idu uz mudre (položaje prstiju kojima se prizivaju božanstva) i Djana (sliku božanstva na koju se kocentriše u Trećem oku). Sve to čini mantru uspešnom.

I to nije sve što je potrebno pre tantričkog seksa, sve u svemu tantrički seks je nešto drugo od onoga što pričaju raznorazni „tantrički“ učitelji (koji samo hoće novac ili da na prevaru dodju do seksa manipulišući naivnim zapadnim ženama), nije nešto lako i ne može se naučiti na nekoj vikend radionici.

01